طريقه عمل الجمبري بأنواعه وااااااااااااااااو جمبري زبده و جمبري صيني و طاجن
2 مشترك
صفحة 1 من اصل 1
طريقه عمل الجمبري بأنواعه وااااااااااااااااو جمبري زبده و جمبري صيني و طاجن
جمبري بالزبدة :
المقادير
10 حبات جمبري
قالب زبدة كامل (113 غرام)
خل أحمر
بقدونس مفروم
فلفل حب
3 جزر
1 بصل (وسط)
5 أوراق غار
الطريقة
نضع الجمبري في وعاء مملوء بالماء مع الجزر والبصل والفلفل الحب وأوراق الغار ونسلقهم.
.1 بعدما ينضج الجمبري نضعه في وعاء التقديم بدون(الجزر والبصل والفلفل وأوراق الغار).
.2 بعد ذلك نضع قالب الزبدة في المقلاة وعندما يذوب نضيف إليه ملعقة طعام من الخل الأحمر وبعدها نضيف البقدونس ونتركهم دقيقة في المقلاة ثم نسكبها فوق الجمبري.
جمبري على الطريقة الصينيه مع رز بالخضار :
المقادير
كيلو جمبري مقشر ومنزوع الظهر
كوسة مقطعة مكعبات
جزر مقطع مكعبات
نصف كوب كاتشاب
ربع كوب ماء محلى مثلا ماء علبة
أناناس
زيت
بصلة مفرومة
زبدة
ملح وفلفل حسب الرغبة
ثلاثة ملاعق صلصة صويا
المقادير للارز
كوبين أرز مطبوخ أبيض
قطعة زبدة
ربع كوب بازلاء مجمدة
ربع كوب روبيان مجمد حجم صغير جدا
حبة فلفل رومي مقطعة قطع صغيرة
حبة جزر كبيرة مبشورة
ملعقتين صلصة صويا
ملح وفلفل حسب الرغبة
بصلة مفرومة ناعم جدا
الطريقة
يشوح الجمبري على النار حتى يفرز كل مائه ثم يقلب حتى يشربها.
.1 يحمرالبصل في قليل زيت مع ملعقتين من الزبدة.
.2 يضاف الجمبري إلى البصل ويقلب وتضاف الصويا.
.3 تحل الكاتشاب مع الماء المحلى مع كاس ماء مغلي ويضاف إلى الجمبري.
.4 تضاف الكوسة والجزر والملح والفلفل ويترك على النار حوالي ربع ساعة.
.5 يسخن صحن أوصينية في الفرن حتى درجة عالية وعند التقديم يغرف الجمبري فيه.
.6 طريقة الأرز:
ضعي الزبدة في وعاء على النار ويضاف إليها البصل ويقلب ثم الروبيان ثم الفلفل الرومي ثم البازلاء والجزر وصلصة الصويا والملح والفلفل ويقلب ثم يضاف الأرزويقلب ويغرف .
وألف هناء وعافية.
طاجن جمبري بالسبيط :
المقادير
تلاتة أرباع الكيلو
جمبري مقشر
نصف كيلو سبيط (كليمارى) مقطع شرايح
ملعقتين زيت زيتون
5 أسنان توم مقطع
معلقتين توم مفري
قرنين فلفل أحمر حامي
قرنين فلفل أخضر رومي
حزمتين كسبرة خضراء
2 طماطم مقطعة
معلقتين صلصة
بشر ليمونة
ملح، فلفل زيت زيتون
الطريقة
نحضر تلات أرباع كيلو جمبرى مقشر ونصف كيلو سبيط ( كليماري) مقطع شرائح ونحط ملعقتين زيت زيتون ومعهم رأس توم مقطع وفلفل أحمر حامي ونشوحهم في طاسة تيفال مع رشتين فلفل أسمر كويسين وملح.
.1 في طاسة تانية نضع ملعقتين زيت زيتون ونضع ملعقتين من الثوم المفري وفلفلتين رومى أخضر مقطعة مكعبات وبصلة مفرية والطماطم المقطعة مكعبات وملعقتين صلصة وبشر ليمونة كبيرة (ونراعى الترتيب السابق) ... ونقلب شوية وبعدين نحط حزمتين كسبرة خضراء مفرية في الآخر خالص.
.2 نجيب الطاجن ونحط نصف التخديعة السابقة وبعدين نصب الجمبرى بالسبيط ونكمل على الوش بباقى الخلطة وندخله الفرن فترة مش كبيرة بقدر ربع ساعة لحد ما يتشرب
...وبالهناء والشفاء،،،
المقادير
10 حبات جمبري
قالب زبدة كامل (113 غرام)
خل أحمر
بقدونس مفروم
فلفل حب
3 جزر
1 بصل (وسط)
5 أوراق غار
الطريقة
نضع الجمبري في وعاء مملوء بالماء مع الجزر والبصل والفلفل الحب وأوراق الغار ونسلقهم.
.1 بعدما ينضج الجمبري نضعه في وعاء التقديم بدون(الجزر والبصل والفلفل وأوراق الغار).
.2 بعد ذلك نضع قالب الزبدة في المقلاة وعندما يذوب نضيف إليه ملعقة طعام من الخل الأحمر وبعدها نضيف البقدونس ونتركهم دقيقة في المقلاة ثم نسكبها فوق الجمبري.
جمبري على الطريقة الصينيه مع رز بالخضار :
المقادير
كيلو جمبري مقشر ومنزوع الظهر
كوسة مقطعة مكعبات
جزر مقطع مكعبات
نصف كوب كاتشاب
ربع كوب ماء محلى مثلا ماء علبة
أناناس
زيت
بصلة مفرومة
زبدة
ملح وفلفل حسب الرغبة
ثلاثة ملاعق صلصة صويا
المقادير للارز
كوبين أرز مطبوخ أبيض
قطعة زبدة
ربع كوب بازلاء مجمدة
ربع كوب روبيان مجمد حجم صغير جدا
حبة فلفل رومي مقطعة قطع صغيرة
حبة جزر كبيرة مبشورة
ملعقتين صلصة صويا
ملح وفلفل حسب الرغبة
بصلة مفرومة ناعم جدا
الطريقة
يشوح الجمبري على النار حتى يفرز كل مائه ثم يقلب حتى يشربها.
.1 يحمرالبصل في قليل زيت مع ملعقتين من الزبدة.
.2 يضاف الجمبري إلى البصل ويقلب وتضاف الصويا.
.3 تحل الكاتشاب مع الماء المحلى مع كاس ماء مغلي ويضاف إلى الجمبري.
.4 تضاف الكوسة والجزر والملح والفلفل ويترك على النار حوالي ربع ساعة.
.5 يسخن صحن أوصينية في الفرن حتى درجة عالية وعند التقديم يغرف الجمبري فيه.
.6 طريقة الأرز:
ضعي الزبدة في وعاء على النار ويضاف إليها البصل ويقلب ثم الروبيان ثم الفلفل الرومي ثم البازلاء والجزر وصلصة الصويا والملح والفلفل ويقلب ثم يضاف الأرزويقلب ويغرف .
وألف هناء وعافية.
طاجن جمبري بالسبيط :
المقادير
تلاتة أرباع الكيلو
جمبري مقشر
نصف كيلو سبيط (كليمارى) مقطع شرايح
ملعقتين زيت زيتون
5 أسنان توم مقطع
معلقتين توم مفري
قرنين فلفل أحمر حامي
قرنين فلفل أخضر رومي
حزمتين كسبرة خضراء
2 طماطم مقطعة
معلقتين صلصة
بشر ليمونة
ملح، فلفل زيت زيتون
الطريقة
نحضر تلات أرباع كيلو جمبرى مقشر ونصف كيلو سبيط ( كليماري) مقطع شرائح ونحط ملعقتين زيت زيتون ومعهم رأس توم مقطع وفلفل أحمر حامي ونشوحهم في طاسة تيفال مع رشتين فلفل أسمر كويسين وملح.
.1 في طاسة تانية نضع ملعقتين زيت زيتون ونضع ملعقتين من الثوم المفري وفلفلتين رومى أخضر مقطعة مكعبات وبصلة مفرية والطماطم المقطعة مكعبات وملعقتين صلصة وبشر ليمونة كبيرة (ونراعى الترتيب السابق) ... ونقلب شوية وبعدين نحط حزمتين كسبرة خضراء مفرية في الآخر خالص.
.2 نجيب الطاجن ونحط نصف التخديعة السابقة وبعدين نصب الجمبرى بالسبيط ونكمل على الوش بباقى الخلطة وندخله الفرن فترة مش كبيرة بقدر ربع ساعة لحد ما يتشرب
...وبالهناء والشفاء،،،
شجرة الايمان- نائبة المديرة
-
عدد المساهمات : 493
تاريخ التسجيل : 17/04/2011
رد: طريقه عمل الجمبري بأنواعه وااااااااااااااااو جمبري زبده و جمبري صيني و طاجن
تسلم الاياااااااااااااااااااااادي يا غالية
مواضيع مماثلة
» طريقه عمل الحمص بأنواعه
» طريقه عمل المندي بأنواعه
» طريقه عمل الكباب بأنواعه المصري و البحريني و الهندي
» طريقه عمل الملوخيه
» طريقه عمل الفلافل
» طريقه عمل المندي بأنواعه
» طريقه عمل الكباب بأنواعه المصري و البحريني و الهندي
» طريقه عمل الملوخيه
» طريقه عمل الفلافل
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى